Lawe Tellanders racerapport från Procircuit Challenge

Procircuit 2019 MK Eskilstuna är avklarad och en lyckad tävling enligt mig!

Jag startade som 2:a i 3 heatet på lördagen och körde kvalen där jag hade några helt okej rundor men det blev så här
1: 5
2: 2
3: 4
4: 3
5: 2
Detta gav mig en 19:nde plats i totalen och start position 2 i Kvart final A
Jag tog hem den finalen med 10 sekunders mellan rum till andra bilen.

Detta gav mig startplats nummer 9 i semi final A.
Den finalen kune jag inte hålla ihop min körning och slutade som 8:a i den finalen och kom till LCQ (Last chance qualifying)
(1 bil går vidare till A final)

LCQn Jag startade 3:a men det såg inte så bra ut i början eftersom jag pendlade mellan 2 och 3 och 1:an hade bra med avstånd mellan mig. Men till slutet på sista varvet ut på rakan kom jag precis runt 2:an och hade inte jätte långt avstånd till 1:an och tänkte ”jag har inget och förlora jag trycker på” och kom till en kurva efter en liten raka där 1:an bromsade för sent och jag kom precis runt den bilen på insidan av kurvan och kom till en lång svepande sväng där bilen som låg 1:a flippade och jag hade en lite större ledning och kom i mål som 1:a och startade som 13 i A final.

A final den stora finalen jag startade längst bak och lyckades klättra 7 positioner så att jag kom som nummer 6 på första varvet sen stannade jag där i 2 varv tills jag kom till 4:de plats och pendlade mellan 4 och 7 tills varv nummer 11 där jag hade fått ett stort mellanrum mellan resten av bilarna där det som inte fick hända hände bilen dog. Jag tappade allt och fortsatte köra med resten av bilarna som varvat mig 3 gånger och 2 bilar gick sönder och jag kom till 11 plats där jag stannade under hela finalen tills slutet.
Tack MK Eskilstuna för en fin bana och ett roligt race. Och extra tack till Actionhobby/Swedish edition

 

Scroll to top