Frakt & Returer

Leveranstider
Normal leverans tid är 3-5 dagar efter mottagen betalning. Avvikelser kan förkomma.

Leveranser för företag
Alla leveranser sker med DHL Paket eller av oss vald speditör. Vi förbehåller oss rätten att ändra fraktkostnaden vid tex. prisökning, fel i skrift eller programfel. Enhets frakt 120,00 sek exkl moms per kolli.

Leveranser för privatpersoner
Alla leveranser sker med DHL Service Point eller av oss vald speditör. Vi förbehåller oss rätten att ändra fraktkostnaden vid tex. prisökning, fel i skrift eller programfel. Enhets frakt 80,00 sek inkl moms per kolli.

Transportskada/skadat gods 
Om varan misstänks vara transportskadad skall den omgående anmälas av mottagaren till speditören. Anmälan skall göras inom 7 dagar efter mottagandet för att reklamationsrätten skall gälla. Ny vara skickas när speditören tagit på sig ansvaret eller vid annan överenskommelse med kunden.

Returer
Kunden ansvarar för returen till oss. Retur skall skickas med Företagspaket, vi hämtar INTE ut något hos ombud. Är det garanti eller reklamation så står vi för kostnaderna av returen i efterhand. Är det inte garanti eller reklamation står kunden för kostnaden för ev. arbete, administration och frakt åter tillbaka till kunden. Vi debiterar 400:-/ timme vid serviceärenden.

Vid retur av hel order återbetalas hela beloppet inklusive frakt och expeditionsavgift. Vid retur av del av order återbetalas varuvärdet. Då du returnerar en vara står du som kund för fraktkostnaden för returen om inte annat överenskommits. Vi löser inte ut retur i mot postförskott eller efterkrav.

Ångerrätt

Som konsument omfattas du av konsumentköplagen, konsumenttjänstlagen, distansavtalslagen och e-handelslagen. Du har som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerrätten är ej tillämplig för företag. 

Ångerrätt gäller endast om varan är oanvänd och i väsentligen oförändrat skick. Du har dock rätt att kontrollera den så att du kan bedöma om du är nöjd med den.

Ångerrätt gäller inte för produkter som med bild, text eller på annat sett gjorts unika, då dessa utformas speciellt för varje kund och därför inte omfattas av ångerrätten. Om du inte är nöjd med varan kan du istället göra en reklamation.

Du ska alltid kontakta oss via e-post eller telefon innan du returnerar varan. Returnerad vara ska packas så att den inte skadas vid transport. Eventuell transportskada till följd av bristfällig förpackning debiteras dig som kund.